E-mail: info@pokopnifond.com   
  +49 176 708 35 511
pokopni fond

O NAMA

BMU Pokopni Fond je solidarna i neprofitna organizacija, zasnovana na principu uzajamnog pomaganja medju balkanskim muslimanima koji žive u zapadnoj Evropi. Zadatak našeg fonda je da svojim članovima pruži neophodnu pomoć, posebno u slučaju smrti, pružajući im duhovnu podršku, savjete i upute, obavljanje neophodnih administrativnih poslova kao i transport umrlog od mjesta smrti do mjesta ukopa, te socijalne i druge vidove pomoći kroz solidarno finansiranje troškova proisteklih iz navedenih usluga.

Fond je osnovan početkom 2010 god., a proistekao je kao potreba muslimana u dijaspori. U kratkom preiodu se razvio i stekao povjerenje medju hiljadama svojih članova.

Centrala fonda je u njemačkom gradu Kelnu, a ima svoje predstavnike u gotovo u svim njemačkim pokrajnama, i susjednim državama kao što su Austrija, Švicarska, Francuska, Danska i zemlje Beneluxa. Članstvo fonda čine Bošnjaci iz BiH i Sandžaka, Albanci sa Kosova i Makedonije te Romi muslimani iz svih balkanskih država. Isto tako i upravu fonda čine pripadnici spomenutih naroda. Slobodno se može kazati da je Fond nadnacionalna instititucija koja okuplja i uslužuje muslimane od Bihaća pa do Soluna.